12.29.2015

Gelbėkite, mažylei skauda pilvą! 11 patarimų

Nemiegam

Per pirmuosius du mėnesius ryškiausias prisiminimas - nuovargis ir bemiegės naktys. Kūdikiai gali būti tiesiog neramūs, be jokios konkrečios priežasties. Tačiau mums ne itin pasisekė dėl to, kad mūsų miela būtybė kankinosi dėl pilvo skausmų. Paprastai jie "aplanko" trečiąją savaitę. Mūsų mergytę teko primaitinti mišinėliu ir galbūt dėl to jai kaupėsi dujos, o po dviejų mėnesių pradėjo kietėti viduriai. Sakoma, kad tokia problema yra įprasta ir ji savaime išnyksta po 3-4 mėnesių. Mūsų mažylei, regis, ši problema jau baigėsi. Tačiau ką daryti tėveliams tuo siaubingu laiku, kada vaikelis nemiega, kankinasi, verkia, nenurimsta...? Sudariau 11 patarimų.

Kaupiasi dujos. Diegliai arba kieti viduriai. Kas gali padėti?

1. Pilvelio masažas ir šildymas. Kojyčių lankstymas (http://www.mamyciuklubas.lt/naujagimis/pilvo-diegliukus-sumazins-tinkamas-masazas-28066/)
2. Kmynų arbata (3 arbatiniai šaukšteliai per dieną  ir gerti pačiai)
3. Pankolio arbata (3 arbatiniai šaukšteliai per dieną ir gerti pačiai)
4. Virintas vanduo (duoti šiek tiek atsigerti)
5. Salyko ekstraktas\Malt ekstrakt (1 arba pusė arbatinio šaukštelio į pieną, mišinėlį. Kitos mamos suvilgo į papkį ir duoda čiulpt.)
6. Obuolių sultys (keli lašeliai į pieną, mišinėlį ar virintą vandenį)
7. Avižų nuoviras (jei vaikas gauna mišinėlio). Į pusę litro vandens įdėti porą šaukštų avižų ir ilgai virti ant silpnos ugnies. Kai pamatysi, jog skystis atrodo kaip kisielius, tada gali pripilti šiek tiek virinto vandens (jei reikia) ir nusunkti avižas. Duoti kartu su mišinėliu. 30 proc.avižų nuoviro, 70 proc.mišinėlio.
8. Padukų trynimas. https://www.youtube.com/watch?v=feNhqF6v7qE
9. Vaistai. Vaistus reikia naudoti tik kraštutinėmis priemonėmis. Mes naudojom specialius lašelius kūdikiams Minifom. Juos reikia vartoti prieš kiekvieną valgį. Aš naudojau kas tris valandas - padėdavo! Lašeliai parduodami be recepto vaistinėje.
10. Termometrą kišti į užpakaliuką griežtai draudžiama. Tačiau galima stimuliuoti užpakaliuką patepant aliejuku.
11. Paskutinis mano patarimas yra apsišarvuoti kantrybe ir laukti kol vaikas išaugs šią problemą. Kūdikėliui padės motinos meilė ir artumas.

Mums asmeniškai padėjo nr.1,3,5,7,8,9,11. Pati veiksmingiausia, tačiau rečiausiai mūsų naudojama priemonė buvo vaistai.

No comments:

Post a Comment